תפריט כתבה
<p>מפלגת "הדמוקרטים" הגישה לוועדת הבחירות המרכזית בקשה לפסילת מפלגת עוצמה יהודית מהתמודדות לכנסת.</p><p>הבקשה הוגשה בנימוק של "פגיעה בדמוקרטיה ושלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית ובגין הסתה לגזענות".</p>
המפלגה דורשת מוועדת הבחירות לפסול את עוצמה יהודית ואת שמונת מועמדיה, בטענה לפגיעה בדמוקרטיה ולהסתה לגזענות • בעתירה הוצגו בין היתר טענות נגד בן גביר וגוטליב • הדמוקרטים: "למתוח קו אדום ובוהק"
מפלגת הליכוד הגישה בקשה רשמית לוועדת הבחירות המרכזית לפסול את רע"מ מהתמודדות לכנסת ה-26, תוך התבססות על סעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת. בבקשה נטען כי המפלגה שוללת את קיומה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית ותומכת במאבק מזוין, לצד הצבעה על קשרים נטענים בין רע"מ, התנועה האסלאמית ועמותת "סיוע 48" הפוסט הליכוד הגיש בקשה רשמית לוועדת הבחירות לפסול את רע"מ מהתמודדות לכנסת ה-26 הופיע לראשונה ב-JDN.
רע"מ שוב על הכוונת: בבקשה שהוגשה לוועדת הבחירות טוען הליכוד כי פעילות הרשימה ואנשיה עולה לכדי תמיכה במאבק מזוין נגד ישראל • במוקד: קשרים נטענים לגורמים המזוהים עם חמאס ופעילות עמותת "סיוע 48" • כעת תידרש ועדת הבחירות להכריע בבקשה