תפריט כתבה
לא חיכו דקה: עתירה הוגשה לבג"ץ נגד חוק יסוד לימוד תורה
התנועה לאיכות השלטון הגישה בערב עתירה לבג"ץ, נגד חוק יסוד לימוד תורה, שעבר הערב במליאה בקריאה שניה ושלישית.
תפריט כתבה
התנועה לאיכות השלטון הגישה בערב עתירה לבג"ץ, נגד חוק יסוד לימוד תורה, שעבר הערב במליאה בקריאה שניה ושלישית.
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את חוק יסוד לימוד תורה, המעגן לראשונה את לימוד התורה כערך יסוד במורשת העם היהודי ובמדינת ישראל. גפני: "קם הדבר ונהיה"; דרעי: "פרק היסטורי במדינת ישראל" The post היסטוריה בכנסת: אושר סופית חוק יסוד לימוד תורה appeared first on אמס MS.
התנועה לאיכות השלטון הגישה עתירה לבג"ץ נגד חוק יסוד: לימוד תורה, שאושר הערב בכנסת. בעתירה נטען כי החוק נועד לעגן בחוק יסוד פטורים מגיוס ולפגוע בעקרון השוויון בנטל. התנועה הודיעה כי תפעל לביטול החוק ולאכיפה שוויונית של חוק שירות ביטחון.
יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף את אישור חוק יסוד: לימוד תורה וכינה אותו "חוק שבוגד בחיילי צה"ל". לדבריו, "בממשלה הבאה נבטל את החוק הזה, נחזק את צה"ל ונדאג למשרתים ולא למשתמטים".
המליאה דנה ומצביעה על אחד מחוקי הדגל של המפלגות החרדיות, במסגרת ההבנות שהושגו עם נתניהו ערב פיזור הכנסת.
<p>מליאת הכנסת צפויה לפתוח בתוך זמן קצר בהצבעות בקריאה השנייה והשלישית על הצעת חוק יסוד: לימוד תורה.</p>