תפריט כתבה
בצעד חסר תקדים שמדהים את העולם הערבי, הודיע שר החוץ הלבנוני על ביטול מינוי השגריר האיראני וגירושו מהמדינה. הממשלה בביירות הכריזה עליו כ"אישיות בלתי רצויה" | האם יגרשו גם את חיזבאללה? The post רעידת אדמה בביירות: לבנון מגרשת את השגריר האיראני appeared first on אמס.
ממשלת לבנון הכריזה על השגריר האיראני מוחמד רזא שיבאני כאישיות בלתי רצויה, והורתה לו לעזוב את המדינה עד 29 במרץ; המהלך מגיע זמן קצר לאחר הגעתו לביירות ולפני מינויו הרשמי הפוסט דרמה בביירות: השגריר האיראני הוכרז אישיות בלתי רצויה הופיע לראשונה ב-JDN.
בצעד חסר תקדים נגד איראן, ממשלת לבנון הודיעה רשמית על הפיכתו של שגריר איראן אל 'אישיות לא רצויה' במדינה, ודורשת את עזיבתו המיידית
<p>ערוץ אלחדת' מדווח כי לבנון גירשה את השגריר האיראני החדש בביירות. "השגריר האיראני אינו רצוי, דורשים ממנו לעזוב את המדינה", נמסר. </p>
משרד החוץ הלבנוני הודיע כי השגריר החדש הוא אישיות בלתי רצויה. שיבאני כבר כיהן בתפקיד בעבר, ופיקח על השגרירות בזמן מבצע הביפרים. במהלך המלחמה אמר שטהרן "תעשה כל מאמץ לקשור כל הסכם הפסקת אש להסכם דומה עם לבנון". במקביל מנהלת ממשלת ביירות חילופי האשמות עם חיזבאללה סביב משבר העקורים: יותר ממיליון נאלצו לעזוב את בתיהם, רבים נותרו ללא מחסה
שר הביטחון ישראל כ"ץ חשף בהערכת מצב כי צה"ל פוצץ את כל המעברים על הליטני וכי דרום לבנון נותקה. "מאות אלפי תושבי דרום לבנון שהתפנו צפונה לא יחזרו דרומית לנהר הליטני עד להבטחת הביטחון לתושבי הצפון"