תפריט כתבה
חובבי גבינות? ייתכן שאתם מגנים על המוח שלכם מדמנציה
ynet
08:34
על פי מחקר יפני, משתתפים שאכלו גבינה לפחות פעם בשבוע היו בסיכון נמוך ב-24% לפתח דמנציה בתוך שלוש שנים – כעשרה מקרים פחות על כל אלף איש. גם אכילה מתונה עשתה הבדל. ד"ר נירית לב, מנהלת המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי מאיר: "ייתכן שגבינות מספקות למוח ולגוף חומרים תזונתיים חיוניים. אך ראוי לציין כי מדובר במחקר תצפיתי בלבד, ולכן לא ניתן לקבוע על פיו סיבתיות"